Cégképviselet Kínában, export-import ügyletek, kínai gyártás felügyelete, minőségi és mennyiségi áruátvétel, üzleti tanácsadás, magyar-kínai tolmácsolás, stb. - Chinabiz.hu

HTML

kbalázs

- Úgy néztek rám, mintha nektek ez kínai lenne - fakadt ki az osztály előtt egy tanárom.
- Akkor érteném - mondtam halkan.

Ez 20-25 éve volt és az azóta eltelt időnek közel a felét Kínában töltöttem. Mostanra talán már tényleg értem.

Publikációk



Friss topikok

Kanton Kalauz 2010

2010.10.08. 13:59 kbalazs

A Guangzhou néven is ismert városról igéretemhez híven ebben az évben is írtam egy magyar nyelvű kalauzt. Az évi két Kantoni Vásárnak és most novemberben a XVI. Ázsiai Játékoknak egyaránt otthont adó Kantonról és erről a két rendezvényről magyar nyelven tudomásom szerint egyedülálló Kanton Kalauz 2010 a korábbi két évhez hasonlóan most is ingyenesen és regisztráció nélkül olvasható, illetve tölthető le.

A Kanton Kalauz 2010 előszava:

2010 őszén a megszokott Kantoni Vásár mellett a város a házigazdája az olimpia utáni második legnagyobb sporteseménynek, a XVI. Ázsiai Játékoknak. A sportesemény pár nappal a vásár után kezdődik és két hétig tart (november 12-27). Pekinghez és Shanghaihoz (a 2008-as olimpiát és 2010-es világkiállítást rendező két városhoz) hasonlóan Kanton is arra készül, hogy kerül amibe kerül alapon, a legszebb formájában mutathassa meg magát a világnak. A 2009-ben már meglévő négy metróvonal mellé négy új vonal épült (ebből egy a szomszédos Foshanban) és a régi vonalak szinte mindegyikét meghosszabítják. Idén adták át az új Guangdong Múzeumot, Operaházat, a, 610 m magas Canton Towert (ez látható a borítón), ez a dubaji Burj Khalifa után a második legmagasabb épület jelenleg a világon. Ebből a felsorolásból is látszik, hogy az alig egy éve, 2009 őszén megjelent előző kiadványhoz képest is volt mivel bővíteni az immár harmadszor közzétett, ingyenes városkalauzt.  A cél nem változott, ez alkalommal is minden, a városba látogató magyar számára szeretnénk hasznos tudnivalókkal és tippekkel szolgálni, tehát nem csak a vásárra érkezők, de a turisták és az itt élő magyarok számára egyaránt.


A formátum maradt PDF, tehát könnyen papírra nyomtatható és a formátumot kezelő összes mobil eszközön is olvasható, de figyelembe véve okostelefonok (Android, Iphone, stb.) elterjedését és az olcsó kínai mobil internetet, a korábbinál jobban kihasználjuk az egyéb online tartalmakhoz való hozzáférés lehetőségeit. A címek kínai írásjegyekkel is szerepelnek benne, így az akár a taxisofőrnek vagy alkalmi kínai ismerősnek is megmutatható, ami nagyságrenddel könnyebbé teszi a kommunikációt, tájékozódást.

Káplár Balázs
Kanton, 2010. október 8.

 

Letöltés: Kanton Kalauz 2010 PDF (2,3 MB)

Nyomtatási útmutató

A kalauz nyomtatási mérete A5 (a félbehajtott A4-es írólap), az alább leírt nyomtatási beállításokat követve a 41 oldalas kalauzt 11 darab A4-es papírra ki lehet nyomtatni, az lapok mindkét oldalát felhasználva és azokat füzetszerűen egymásba fűzve (természetesen ettől eltérően is kinyomtatható).

A PDF megnyitására használt programban (mint pl. az ingyenes Adobe Reader) kiválasztjuk a File/Print menüpontot és a kiválasztott nyomtató beállításait az alábbiak szerint módosítjuk:

Page scaling: Booklet printing
Binding: Left
Booklet subset: Front side only

Megj.: egyes nyomtatók beállítási lehetőségei között ettől eltérő megnevezéseket találunk, pl. páros, páratlan oldalak nyomtatása, ebben e az esetben elsőként a páratlan oldalakat nyomtassuk, majd a később ismertetett második lépésben a páros oldalakat.

Így 11 db A4-es lapon megkapjuk a füzet lapjainak egyik oldalát, most ugyanezeket a papírlapokat fejjel lefelé tegyük vissza a nyomtatóba, hogy most a papírlapok másik oldalára kinyomtathassuk a kalauz másik felét (figyeljük meg a nyomtatónk működését és értelemszerűen fordítsuk meg a lapokat, hogy azok másik oldalára és irányhelyesen nyomtasson, egyes nyomtatóknál a papírok sorrendjét is meg kell változtatni). Indítsuk újra a nyomtatást, az előbbi beállításokon egyetlen helyen módosítva:

Booklet subset: Back side only

Ha mindent jól csináltuk, akkor már csak egyszerűen félbe kell hajtanunk a lapokat. Mivel a kalauz 41 oldalas, ezért a 11 A4-es lapból álló füzet utolsó oldalpárja üresen marad, erre saját feljegyzésekhez használhatjuk

A PDF kínai írásjegyeket is tartalmaz, a megjelenítésükhöz szükséges fontokat a dokumentum tartalmazza, amennyiben a képernyőn vagy nyomtatás során ezek mégsem látszanak, telepítse számítógépén a kínai nyelvi támogatást, ez az Adobe Acrobat Readerhez itt tölthető le.

Természetesen most is örömmel fogadok minden észrevételt, véleményt, akár itt hozzászólásként érkezik, akár a kalauzban megadott email címre.

UPDATE: Köszönöm tafinaf és aáb észrevételeit, a jelzett elírásokat, hibákat javítottam.

Szólj hozzá!

Címkék: kína letöltés magyar gazdaság útikönyv expo vásár kanton kínai pdf fair kalauz export import canton guangzhou

A bejegyzés trackback címe:

https://kbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr742356193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása