HTML

Cégképviselet Kínában, export-import ügyletek, kínai gyártás felügyelete, minőségi és mennyiségi áruátvétel, üzleti tanácsadás, magyar-kínai tolmácsolás, stb. - Chinabiz.hu

kbalázs

- Úgy néztek rám, mintha nektek ez kínai lenne - fakadt ki az osztály előtt egy tanárom.
- Akkor érteném - mondtam halkan.

Ez 20-25 éve volt és az azóta eltelt időnek közel a felét Kínában töltöttem. Mostanra talán már tényleg értem.

Publikációk



Friss topikok

Kanton Kalauz

2010.06.06. 08:59 kbalazs

A sokak által már csak mai kínai nevén, Guangzhouként ismert városról Kanton Kalauz 2010 címmel a korábbi évekhez hasonlóan ebben az évben is készül egy ingyenesen letölthető, PDF formátumú kiadvány. A Kantoni Vásárt (Cantonfair) felkereső üzletemberek mellett az ide érkező turisták, utazók, de még a rövidebb-hosszabb ideig Kantonban élők is megtalálják benne azokat az információkat, tippeket amik megkönnyítik az utazást és az itt tartózkodást.

A 2010-es kiadvány előre láthatóan szeptember végén-október elején lesz erről az oldalról letölthető, de a korábbi, 2008-as és 2009-es Kanton Kalauzok továbbra is elérhetők, letölthetőek most is.

A több mint ötven éve, évente kétszer megrendezésre kerülő Kantoni Vásár egyértelműen a legnagyobb kínai kiállítás, az exportra dolgozó kínai gyártók és termékeik legszélesebb körű bemutatkozása. Nem mellesleg az egyetlen olyan kiállítás, ahol Kínán belüli, olykor több ezer kilométeres utazások helyett szinte minden elképzelhető kínai terméktípus gyártóival és kínálatukkal egy helyen és egy időben lehet megismerkedni.  

A 108-adik Kantoni Vásár (2010. október 15. és november 6. között kerül megrendezésre) után egy kiemelkedő - az Olimpia után joggal a második legnagyobbnak tekintett - sporteseménynek, a 2010-es Ázsia Játékoknak is házigazdája lesz Kanton. Az ehhez kapcsolódó, évek óta tartó fejlesztések (a 2008-as Pekingi Olimpiához és az ezekben a hónapokban zajló Shanghai 2010 Expohoz hasonlatosan) Peking és Shanghai után Kanton számára is nagy lépést jelentenek a város életében.

A Kantoni Vásárral és az Ázsia Játékokkal kapcsolatos tudnivalók mellett az új, 2010-es kiadványban is szerepelni fognak Kanton turisztikai látnivalói, naprakész utazási információk (beleértve a részben már átadott, részben a következő hónapok során átadandó új metróvonalakat és természetesen a szomszédos Hongkongba, Shenzhenbe, stb. tartó utazási információkat), étteremajánlók (a világhírű kantoni konyha mellett a látogató számára nehezebben megtalálható, de bőséges számban létező nemzetközi éttermek is), valamint egyéb hasznos tippek. A kalauzt papírra kinyomtatva vagy bármilyen PDF formátumot kezelő hordozható eszközön (notebook, PDA, elektronikus könyv, mobiltelefonok egy része, stb.) magával viheti olvasója, így minden helyzetben kéznél lehet. A nevek, címek kínai írásjegyekkel is szerepelnek benne, így az akár a taxisofőrnek is megmutatható, könnyebbé téve a kommunikációt, tájékozódást.

Mivel ez egy új blog első bejegyzése, végezetül pár szóban bemutatkoznék magam is. Középiskolás éveimben Magyarországon kezdtem a kínai nyelvtanulást, Kínában 1988-ban, 19 évesen jártam első alkalommal (hátizsákos turistaként a Transz-Szibériai vasútvonalon), majd 1995-től minden évben legalább egyszer jártam Kínában, míg 2004-ben (az EU csatlakozás napján) kiköltöztem Kínába és azóta is itt élek. Pekingben laktam évekig (2008 júliusában jelent meg a Panoráma kiadónál Peking útikönyvem), majd ezt követően ismét Kantonban telepedtem le.


A Kanton Kalauz régebbi, letölthető számai:

 

Kanton Kalauz 2009

31 oldalas, PDF formátumú (szabadon kinyomtatható és/vagy bármilyen, PDF megjelenítésre alkalmas eszközön olvasható) ismertető Kanton (Guangzhou) városról.

Az A5-ös méretű oldalak A4-es papírra könyvszerűen egymásba fűzhető, 31 oldalas füzet formában is kinyomtatók a fenti PDF-ből. Ehhez az Adobe Acrobat Readerben (vagy hasonló tudású más programbanban) a nyomtatás kiválasztása után a 'print scaling' beállításnál a 'Booklet printing'-et kell kiválasztani, majd a páratlan és a páros oldalakat egymás után, ugyanazoknak a papíroknak a két oldalára nyomtatjuk ki (elsőként a páratlan oldalakat kell kiválasztani és kinyomtatni, majd a nyomtatótól függően azonos, vagy fordított sorrendben, az eredeti helyzetükhöz képest most a másik oldalukkal felfelé visszatéve nyomtathatjuk ki másodszor a páros oldalak nyomtatását választva). Ha mindent jól csináltunk, akkor az A4-es lapokat egymásra téve és azokat egyben félbehajtva megkapjuk az A5-ös méretű, helyes oldalszámozású kis füzetet. A fentieket egyszerűbb megcsinálni, mint leírni. :-)

A dokumentumok kínai írásjegyeket is tartalmaznak, amennyiben a képernyőn vagy nyomtatás során ezek nem látszanak, a számítógépén nincs telepítve kínai nyelvi támogatás, ez az Adobe Acrobat Readerhez itt tölthető le.

Letöltés:

amerikai szerverről

magyar szerverről (azsiaport)

 

Kanton Kalauz 2008

26 oldalas, PDF formátumú, szabadon kinyomtatható ismertető Kanton (Guangzhou) városról.

Kétféle verzióban tölthető le:

- Kanton Kalauz 2008 - az eredeti, A5-ös méretben

amerikai szerverről

magyar szerverről (azsiaport)

- Kanton Kalauz 2008 booklet - A4-es méretű papírra kétoldalasan kinyomtatható és egymásba fűzhető változat

amerikai szerverről

magyar szerverről (azsiaport)

Szólj hozzá!

Címkék: kína letöltés balázs útikönyv expo kiállítás china kanton kínai pdf fair kalauz export import kantoni canton guangzhou káplár

A bejegyzés trackback címe:

https://kbalazs.blog.hu/api/trackback/id/tr252059806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása